Συνάντηση ΟΕΜΕΘ και ΕΣΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

Η στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των θεομηνιών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και από την πλευρά της ΕΣΕΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Μπλουγούρας και τα μέλη κκ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Τσεκούρας και Άγης Τριγάζης.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου τόνισαν πως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες η καταναλωτική κίνηση παρουσιάζει συνεχή πτώση σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Τα εμπορικά κέντρα δέχονται πλέον καθημερινά λιγότερους επισκέπτες, λόγω της δυσπραγίας που προεκλήθη στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Περιφέρειας. Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας έθεσε υπόψη του κ. Υπουργού την πρόθεση του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ να εκπονήσει μελέτη για τις πραγματικές επιπτώσεις των καταστροφών στο εμπόριο της περιοχής, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, με στόχο να συμβάλλει στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση των εμπορικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.

Ο κ. Σκρέκας χαιρέτισε την πρωτοβουλία, τονίζοντας την σπουδαιότητα του εμπορικού κλάδου και τον κρίσιμο ρόλο του στον παραγωγικό ιστό της Θεσσαλίας. Υπογράμμισε πως με τη συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής θα επιτευχθεί ο στόχος της παραγωγικής της ανασυγκρότησης.  

 

Κατηγορία: