Ανακοινώσεις

Κήρυξη Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα και Τρίκαλα) την 6η Σεπτεμβρίου 2023 - ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Σας ενημερώνουμε ότι, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου η Θεσσαλία τίθεται σήμερα σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης. Δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα- Μέχρι τις 6 ανοιχτά τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα:

Κατηγορία: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας ανακοινώνει στα μέλη του ότι η Εκλογική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 24η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10:30 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω covid19. Η  πρόσκληση που ακολουθεί ορίζει την σύγκληση της Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης ως εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι

Κατηγορία: 

Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σας ενημερώνουμε ότι, εκδόθηκε η Κυβερνητική Απόφαση Δ1α/Γ.Π. οικ.26380/2021(ΦΕΚ1682Β΄) που εκτός των άλλων ορίζει και τη λειτουργία των λιανικών επιχειρήσεων για το διάστημα από τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 έως και τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ δεν αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων (πώληση με click inside και click away).

Ωστόσο το κλείσιμο των καταστημάτων μετατίθεται στις 21:00 (αντί 20:30 που ίσχυε).

Κατηγορία: 

Υποχρέωση εργαζομένων στο εμπόριο για την πραγματοποίηση self test

Σας ενημερώνουμε ότι, με ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας, γνωστοποιούνται οι νέες ρυθμίσεις που θα περιληφθούν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, η έκδοση της οποίας αναμένεται, σχετικά με τα self test διάγνωσης του κορωνοϊού.

Ειδικά για το λιανεμπόριο, τα self test θα είναι υποχρεωτικά για την προσέλευση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους και την παροχή εργασίας με φυσική παρουσία, ενώ η διενέργειά τους θα πραγματοποιείται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Το σύστημα θα λειτουργεί ως εξής:

Κατηγορία: 

Μέτρα λειτουργίας επιχειρήσεων από 5 Απριλίου έως 12 Απριλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι, εκδόθηκε η ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.20651/2021(ΦΕΚ1308Β’) που εκτός των άλλων ορίζει και τη λειτουργία των λιανικών επιχειρήσεων για το διάστημα Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 έως και τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.

Ως εκ τούτου το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει ως εξής:

Κατηγορία: 

Υπουργική Απόφαση μέτρων που ισχύουν από 4 μέχρι 16 Μαρτίου 2021 – Επικαιροποιημένο ωράριο.

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4- 3-2021 που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη, 16 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας και την Καθαρή Δευτέρα.

Με την απόφαση καθορίζεται νέο, ειδικά προσαρμοσμένο ωράριο και για τα δύο νέα επιδημιολογικά επίπεδα, αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου, ως εξής:

 

Περιοχές αυξημένου κινδύνου (κόκκινες)

Κατηγορία: 

Απαιτήσεις αναστολής επιταγών με βάση το νέο πλαίσιο

Σχετικά με την αναστολή των επιταγών και την δικαιολογημένη αναστάτωση που δημιουργήθηκε, σας γνωστοποιούμε συγκεντρωτικά το τι ακριβώς ισχύει με τις επιταγές των οποίων έχει ανασταλεί η εμφάνιση, σφράγιση ή αναγγελία στον Τειρεσία.

Οι σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται στο άρθρο 28 ν. 4772/2021 και στην Υπουργική Απόφαση Α1022/9-2-2021.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

Επιταγές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2021

Κατηγορία: 

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

Σας ενημερώνουμε, ότι, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Διενέργεια γενικών απογραφών έτους 2021 από την ΕΛ.ΣΤΑΤ., επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID - 19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις», εισάγονται οι πολυαναμενόμενες ρυθμίσεις για τα πιο πρόσφατα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, τα οποία έχουν κατ’ άρθρο ως εξής:

Άρθρα 26 – 27

Επέκταση ισχύος της μείωσης μισθώματος επαγγελματικής στέγης

Κατηγορία: 

Ρύθμιση παλαιών οφειλών από δάνεια ΤΕΜΠΜΕ – ΕΤΕΑΝ

Σας ενημερώνουμε ότι, με το άρθρο 293 του ν. 4738/2020, προωθήθηκε επιτέλους μία διαδικασία ρύθμισης όλων των παλαιών οφειλών από επιχειρηματικά δάνεια με εγγύηση του ΕΤΕΑΝ και του ΤΕΜΠΜΕ μέσω ρύθμισης οφειλών σε έως και 120 δόσεις, με κλιμακούμενο πρόγραμμα απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Κατηγορία: 

Χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

Σας ενημερώνουμε ότι, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση αριθμ. 145889 ΕΞ2020 (ΦΕΚ 5647Β ) με την οποία αποφασίστηκε η χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι διατάξεις της πιο πάνω απόφασης ορίζουν τα εξής:

Κατηγορία: 

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Ανακοινώσεις